Jednoduché palacinky bez múky z cottage cheese

Dezerty, Raňajky, Recepty

Palacinky sú neoddeliteľnou súčasťou dokonalých nedeľných raňajok do postele. A čo tak palacinky bez cukru a bez múky?

Keď sa povie slovo „palacinky“, snáď každý si predstaví sladučké cesto, čokoládu, ovocie a kopu šľahačky. Ideálne počas krásneho víkendového rána prinesené na tácke do postele.

Víkend alebo nie, palacinky potešia na raňajky, ako dezert po dobrom obede, alebo len tak, pre radosť. Milujú ich deti, aj dospelí. A mám dobrú správu! Takéto potešenie si netreba odopierať. Nikdy. Ale keby ste predsa len chceli zdravšiu verziu, skúste tieto palacinky bez múky.

Tieto palacinky bez múky sú plné bielkovín, sú bez cukru a dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov. Na panvici sa ľahko obracajú, upečené sú krásne jemné, dajú sa zrolovať (čo pri iných lievancových receptoch nie je celkom možné) a nemajú vajíčkovú pachuť. Navyše sú tak jednoduché!

Skúste ich naplniť čokoládovou ganážou, malinovým chia džemom alebo orieškovým maslom. A nezabudnite ozdobiť kopou lahodnej šľahačky.

Garantujem vám, že ich zaradíte medzi svoje obľúbené pochúťky. A vaše deti taktiež!


Na 2-3 porcie budeme potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 200g cottage cheese (vysokopercentný)
  • 1 ČL vlákniny (psyllium)
  • ¼ ČL škorice
  • sladidlo podľa chuti – môžeme vynechať!
  • maslo / kokosový olej

Postup:

  1. Vajíčka a cottage cheese dáme do misky a dobre premiešame. Nemusíme používať mixér – hrudky z cottage cheesu nebude v palacinkách cítiť.
  2. Pridáme vlákninu a škoricu, zmiešame a necháme 3-5 minút odstáť, kým cesto trošku nezhustne (vďaka vláknine).
  3. Na rozpálenú panvicu dáme maslo alebo kokosový olej podľa potreby a formujeme malé palacinky. Opekáme 3-4 minúty z každej strany na strednom ohni.
  4. Servírujeme napríklad so šľahačkou, orieškovým maslom alebo domácim malinovým chia džemom.
Palacinky bez cukru
Dajú sa pripraviť na viac spôsobov

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.