Miska plná chuti, ktorá zahreje aj zasýti.
K horúcim letným dňom neodmysliteľne patrí chuť sladkých jahôd a ich (samo)zber. Viem si predstaviť, že keď plníte už siedmy kýbel jahôdkami a prsty máte nenávratne červené, pomaly vás prechádza na ne chuť.
Ale to by bola škoda! Prišli by ste tak o túto skvelú a krémovú jahodovú kašu, ideálnu k rannej káve na teraske. Je plná chuti – jahody sa dopĺňaju kokosom v krémovom kokosovom mlieku. Navrch už len zopár čerstvých jahôd, orieškov či sušených ružových lupeňov a zaujímavý dezert je na svete.
Dajte tomuto receptíku šancu. Nemusia všetky jahôdky skončiť len v koláči alebo zaváraninovom pohári. 🙂 Nuž a keď dostanete na kašičku chuť v zime, nebojte. Za dvanástimi mesiačikmi chodiť nemusíte. Jednoducho použite mrazené jahody, ktoré ste predvídavo šupli do mrazáku ešte v lete!
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 1 hrnček (mrazených) jahôd
- ½ hrnčeka hustého kokosového mlieka
- 3 PL kokosu
- ¼ ČL vlákniny (psyllium)
- 2 PL orieškového masla – nemusí byť!
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
Postup:
- Do hrnca dáme (mrazené) jahody, podlejeme troškou vody a necháme roztopiť/rozvariť.
- Jahody popučíme na kašu, prisypeme kokos a zalejeme kokosovým mliekom.
- Ak chceme, pridáme orieškové maslo a sladidlo a varíme asi 6 minút.
- Prisypeme trochu vlákniny podľa toho, ako hustú chceme kašu mať.
- Podávame horúce, s orieškami, domácou LC granolou, malinovým chia džemom alebo šľahačkou.