Jahodovo-kokosová horúca nízkosacharidová kaša

Raňajky, Recepty

Miska plná chuti, ktorá zahreje aj zasýti.

K horúcim letným dňom neodmysliteľne patrí chuť sladkých jahôd a ich (samo)zber. Viem si predstaviť, že keď plníte už siedmy kýbel jahôdkami a prsty máte nenávratne červené, pomaly vás prechádza na ne chuť.


Ale to by bola škoda! Prišli by ste tak o túto skvelú a krémovú jahodovú kašu, ideálnu k rannej káve na teraske. Je plná chuti – jahody sa dopĺňaju kokosom v krémovom kokosovom mlieku. Navrch už len zopár čerstvých jahôd, orieškov či sušených ružových lupeňov a zaujímavý dezert je na svete.


Dajte tomuto receptíku šancu. Nemusia všetky jahôdky skončiť len v koláči alebo zaváraninovom pohári. 🙂 Nuž a keď dostanete na kašičku chuť v zime, nebojte. Za dvanástimi mesiačikmi chodiť nemusíte. Jednoducho použite mrazené jahody, ktoré ste predvídavo šupli do mrazáku ešte v lete!

jahodová LC kaša
Jemná a kŕemová

Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 1 hrnček (mrazených) jahôd
  • ½ hrnčeka hustého kokosového mlieka
  • 3 PL kokosu
  • ¼ ČL vlákniny (psyllium)
  • 2 PL orieškového masla – nemusí byť!
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Postup:

  1. Do hrnca dáme (mrazené) jahody, podlejeme troškou vody a necháme roztopiť/rozvariť.
  2. Jahody popučíme na kašu, prisypeme kokos a zalejeme kokosovým mliekom.
  3. Ak chceme, pridáme orieškové maslo a sladidlo a varíme asi 6 minút.
  4. Prisypeme trochu vlákniny podľa toho, ako hustú chceme kašu mať.
  5. Podávame horúce, s orieškami, domácou LC granolou, malinovým chia džemom alebo šľahačkou.
jahodová LC kaša
Jahodý sú obľúbeným letným ovocím
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.