Nízkosacharidová variácia obľúbenej ovsenej kaše – neovsená kaša. Zahreje, aj zasýti na dlho.
V chladných a upršaných dňoch nie je nič lepšie, ako si dať na raňajky teplú a krémovú ovsenú kašu. A pre tých, ktorí majú radšej verziu bez ovsených vločiek, ale stále túžia po krémovosti, je tu neovsená kaša.
Táto nízkosacharidová verzia je plná zdravých tukov, chutí božsky a je krásne krémová, aj keď neobsahuje ovsené vločky. Navyše je krásne krémová, čokoládová a mandľové maslo ju skvelo dopĺňa.
Na kašiach okrem toho, že zahrejú, milujem hlavne to, že navrch môžem poukladať všetky naše obľúbené mňamky. U mňa vždy vyhráva orieškové maslo (lieskovcové, či mandľové), štvorček vysokopercentnej čokolády (keď sa začne roztápať…oooh), kúsok masla, orechy, či čerstvé bobuľové ovocie alebo aj náš džem. Kombinácií je mnoho a fantázii sa medze nekladú.
Tak skúsite?
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 3 PL konopných semienok (lúpaných)
- 1 PL sezamu
- ½ ČL vlákniny (psyllium)
- 1 PL kakaa
- 1 štvorček 99% čokolády
- 1 PL strúhaného kokosu
- ½ ČL mletej škorice
- 1 PL mandľového masla
- ½ – ¾ hrnčeku kokosového mlieka
- 1 bielko – nemusí byť
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
Postup:
- V hrnci zmiešame všetky suché suroviny, okrem vlákniny.
- Zalejeme kokosovým mliekom a varíme na miernom ohni zhruba 3 minúty. Keď je zmes horúca, pridáme štvorček horkej čokolády a mandľové maslo.
- Keď sa čokoláda a maslo rozpustia, prisypeme vlákninu. ½ ČL je zvyčajne dosť, aby zmes zhustla.
- Ak chceme, aby kaša bola nadýchanejšia, zmiernime plameň na najslabší stupeň a za stáleho miešania pridáme jedno bielko. Miešame, kým sa bielko v kaši nestratí.
- Servírujeme teplé s ľubovoľnými (keto) pochutinkami. My sme zvolili 2 čerstvé maliny, vlašské orechy, kokosové čipsy, tekvicové semiačka, mandľové maslo a štvorček 99% čokolády. Ak chcete zvýšiť obsah tuku, polejte svoju raňajkovú keto kašu roztopeným maslom, kokosovým olejom alebo olejom z vlašských orechov.