Trojvrstvový tvarohový koláč bez cukru

Dezerty, Recepty

Jednoduchý a efektný koláčik, ktorý je navyše nízkokalorický. Tento tvarohový koláč bez cukru je čistá proteínová bomba.

Ak je súčasťou vášho životného štýlu aj chodenie do fitka a budovanie svalov, pravdepodobne viete o význame proteínov pre naše telo. Vlastne aj keď ste do fitka v živote nevkročili, asi ste o tom už počuli.

tvarohovy koláč bez cukru

Ak nechcete bielkoviny suplovať, popíjať rôzne šejky (často plné všelijakých umelých sladidiel), dá sa to aj bez toho. Ako inak, než kvalitnou a dobrou stravou.

Tento koláčik je proteínová bomba vďaka tvarohu, a navyše vôbec nie je kalorický. Z takejto maličkej formy mi väčšinou vyjde 9 kúskov. Jeden mini kúsok nemá viac než 50 kalórií a má 6g bielkovín. Ak si dáte tri kúsky je to ekvivalent jedného proteínového šejku. 🙂

Ak sa vám nechce robiť ovocnú vrstvu, skúste môj obľúbený jesenný recept na zapečený tvaroh.

Či už cvičíte, alebo nie, tento tvarohový koláč bez cukru vás zasýti, poteší vaše chuťové poháriky, oči a aj telo. No čo môže byť lepšie? 🙂

tvarohový koláč bez cukru

Na 10x10cm formu budeme potrebovať:

  • 1 vanička hrudkovitého tvarohu (250g)
  • 2 vajíčka
  • 1 PL kokosovej múky
  • vanilka (struk/domáca esencia)
  • 1 PL kakaa

vrch:

  • 3/4 hrnčeka mrazeného bobuľového ovocia
  • 3 plátky želatiny

TIP: Medzi dve vrstvy dajte vysokopercentnú čokoládu. Počas pečenia sa roztopí a chuť koláča bude ešte lepšia!

Postup:

  1. Tvaroh zmiešame s vajíčkami, vanilkou a kokosovou múkou. cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
  2. Do jednej časti pridáme lyžicu kakaa a dobre premiešame.
  3. Formu vystelieme pečiacim papierom (alebo vymastíme a vysypeme). Dáme do nej kakaovú časť a na ňu navrstvíme rovnomerne vanilkovú časť. Pečieme približne 30 až 45 minút na 175°C dozlatova.
  4. Medzitým si pripravíme ovocnú vrstvu. V hrnci rozvaríme mrazené ovocie. Plátky želatiny si namočíme v pár lyžiciach vody na 10 min, potom vo vodnom kúpeli roztopíme a za stáleho miešania pridáme do rozvareného ovocia.
  5. Vychladnutý a upečený tvaroh polejeme rozvareným ovocím a želatinou a necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.