Jednoduchý a efektný koláčik, ktorý je navyše nízkokalorický. Tento tvarohový koláč bez cukru je čistá proteínová bomba.
Ak je súčasťou vášho životného štýlu aj chodenie do fitka a budovanie svalov, pravdepodobne viete o význame proteínov pre naše telo. Vlastne aj keď ste do fitka v živote nevkročili, asi ste o tom už počuli.
Ak nechcete bielkoviny suplovať, popíjať rôzne šejky (často plné všelijakých umelých sladidiel), dá sa to aj bez toho. Ako inak, než kvalitnou a dobrou stravou.
Tento koláčik je proteínová bomba vďaka tvarohu, a navyše vôbec nie je kalorický. Z takejto maličkej formy mi väčšinou vyjde 9 kúskov. Jeden mini kúsok nemá viac než 50 kalórií a má 6g bielkovín. Ak si dáte tri kúsky je to ekvivalent jedného proteínového šejku. 🙂
Ak sa vám nechce robiť ovocnú vrstvu, skúste môj obľúbený jesenný recept na zapečený tvaroh.
Či už cvičíte, alebo nie, tento tvarohový koláč bez cukru vás zasýti, poteší vaše chuťové poháriky, oči a aj telo. No čo môže byť lepšie? 🙂
Na 10x10cm formu budeme potrebovať:
- 1 vanička hrudkovitého tvarohu (250g)
- 2 vajíčka
- 1 PL kokosovej múky
- vanilka (struk/domáca esencia)
- 1 PL kakaa
vrch:
- 3/4 hrnčeka mrazeného bobuľového ovocia
- 3 plátky želatiny
TIP: Medzi dve vrstvy dajte vysokopercentnú čokoládu. Počas pečenia sa roztopí a chuť koláča bude ešte lepšia!
Postup:
- Tvaroh zmiešame s vajíčkami, vanilkou a kokosovou múkou. cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Do jednej časti pridáme lyžicu kakaa a dobre premiešame.
- Formu vystelieme pečiacim papierom (alebo vymastíme a vysypeme). Dáme do nej kakaovú časť a na ňu navrstvíme rovnomerne vanilkovú časť. Pečieme približne 30 až 45 minút na 175°C dozlatova.
- Medzitým si pripravíme ovocnú vrstvu. V hrnci rozvaríme mrazené ovocie. Plátky želatiny si namočíme v pár lyžiciach vody na 10 min, potom vo vodnom kúpeli roztopíme a za stáleho miešania pridáme do rozvareného ovocia.
- Vychladnutý a upečený tvaroh polejeme rozvareným ovocím a želatinou a necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.