Rýchla a zdravá večera z jednej zapekacej misky.
Poznáte to, prídete domov z práce uťahaní a jediné čo chcete, je si sadnúť si a rýchlo niečo zjesť. Pri predstave, že musíte vystávať v kuchyni a potom dve hodiny umývať riad, vás opustí pevná vôľa a objednáte si pizzu. Tú najväčšiu.
Kým by vám ju doniesli, stihnete si pripraviť túto (na rozdiel od pizze) zdravú vyváženú večeru, ktorá vám dodá energiu po dlhom pracovnom dni. Takže aspoň nezaspíte hneď pred prvou reklamou vášho obľúbeného seriálu.
Navyše budete potrebovať len jednu zapekaciu misku, takže výhovorky typu „nechce sa mi umývať kopa riadu“ sa nepripúšťajú. Jednoducho umyjete, nakoreníte, hodíte do misy a šup s tým do rúry. Pol hoďka a večera je na stole.
Potom už len špenátové listy, nato zeleninka a navrch zapečený camembert, ktorý keď prerežete, krásne sa roztečie, chute sa prepoja a to je naozaj úžasný gurmánsky zážitok. Mňam!
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 2 ks camembert (2 x 125g)
- 1 zväzok špargle
- 1 cukina
- 6 väčších šampiónov
- tekvicové semienka
- olej z vlašských orechov
- olivový olej
- soľ, korenie, červená paprika, bylinky
Postup:
- Špargľu a cukinu si umyjeme. Zo špargle odrežeme drevnaté konce (nie špičky) a cukinu a šampióny nakrájame na väčšie kúsky.
- Syr v celku potrieme z oboch strán olivovým olejom a osolíme, okoreníme.
- Zeleninu vložíme do zapekacej misy a tiež dochutíme soľou a korením. Na naukladanú zeleninu položíme camembert a misu pokryjeme alobalom.
- Dáme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 20 minút na 180°C. Po približne 20 minútach dáme dolu alobal a pečieme ďaľších 10 minút, kým zelenina nie je mäkká.
- Podávame teplé – syr sa krásne roztečie.