Najjednoduchší nízkosacharidový burger bez múky

Hlavné jedlá, Recepty

Zdravý burger bez múky? Je to možné! A ešte k tomu hneď hotový.

Keď sa povie burger, nie všetci si predstavia diétne a zdravé jedlo. Ja však burgre milujem. Pripravila som si takýto burger bez múky, ktorému nič nechýba. A „žemlička“ je hotová doslova za minútu.

Šťavnaté mäsko, roztekajúci sa syr, chrumkavá slaninka a svieži šalát v 100% zdravej, bezlepkovej žemli. Žemľa je urobená podľa našeho receptu chlebíku z mikrovlnky, ibaže v inom hrnčeku, aby sme dosiahli tvar oblej žemle.
Extrémne rýchle, chutné, sýte a naozaj zdravé jedlo, ktoré si obľúbia aj deti, či dospelí. Overené!


Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 2ks keto chlebíku z mikrovlnky
  • 300g hovädzieho mletého mäsa
  • soľ, korenie, maslo
  • majonéza, syr, šalát, slaninka..

Postup:

  1. Hovädzie mäso si ochutíme soľou a korením podľa chuti. Vyformujeme si dve väčšie guľky, ktoré následne roztlačíme tanierikom na placky.
  2. Na rozpálenej panvici si roztopíme maslo. Hovädzie placky opečieme z každej strany cca 6 minút. Ku koncu položíme na každú placku plátok syru, aby sa krásne roztopil.
  3. Chlebík si rozkrojíme na dve polovice a každú natrieme majonézou. Burger si následne vyskladáme podľa chuti – mäsko, šalát, paradajky, viac syru, slaninka, volské oko…možnosti sú neobmedzené.
burger bez múky
Podávajte napríklad s volským okom

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.