Mäsové guľky na taliansky spôsob

Hlavné jedlá, Recepty

Zapadajúce toskánske slnko, pohárik vínka, jemný vánok a k tomu vôňa čerstvej bazalky a parmezánu…Mňam!

Toskánske slnko k vám síce nedoručíme, ale kulinársky zážitok je s týmito guľkami zaručený. A vínko si k ním tiež môžte naliať.


Hovädzie mäsko je doplnené výrazným parmezánom a prevoňané bazalkou, na vrchu čerstvý špenát, topiaca sa mozzarella a šťavnaté paradajky. Podávajte s karfiolovým pyré, čerstvými bagetkami, alebo si mäsové guľky vychutnajte len tak.


Bazalka, paradajky, mozarella, parmezán…Už viac talianskej kultúry sa do tohto receptu snáď ani nezmestí. Sme s ním spokojní, keďže toto je najbližšie ako sa k dovolenke tento rok dostaneme. A viete čo? S týmto receptom nám to ani nevadí!


Na cca 4 porcie budeme potrebovať:

  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • ½ hrnčeku strúhaného parmezánu
  • 2 vajíčka
  • bazalka, oregano, sušený cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať
  • 2 hrnčeky špenátových listov
  • 400g krájaných paradajok v konzerve (bez pridaného cukru)
  • 1 mozzarela
  • maslo

Postup:

  1. V miske si zmiešame surové mäso s parmezánom, vajíčkami a koreninami. Vyformujeme guľky.
  2. Na panvici roztopíme maslo a na slabšom plameni opekáme guľky do zlatova.
  3. Pridáme paradajky z konzervy a dusíme cca 10 minút. Pridáme špenátové listy, petržlenovú vňaťku a nakrájanú mozzarelu.
  4. Keď sa mozzarela roztopí, môžeme podávať.
Mäsové guľky
Takmer dokonalý taliansky zážitok
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.