Zapadajúce toskánske slnko, pohárik vínka, jemný vánok a k tomu vôňa čerstvej bazalky a parmezánu…Mňam!
Toskánske slnko k vám síce nedoručíme, ale kulinársky zážitok je s týmito guľkami zaručený. A vínko si k ním tiež môžte naliať.
Hovädzie mäsko je doplnené výrazným parmezánom a prevoňané bazalkou, na vrchu čerstvý špenát, topiaca sa mozzarella a šťavnaté paradajky. Podávajte s karfiolovým pyré, čerstvými bagetkami, alebo si mäsové guľky vychutnajte len tak.
Bazalka, paradajky, mozarella, parmezán…Už viac talianskej kultúry sa do tohto receptu snáď ani nezmestí. Sme s ním spokojní, keďže toto je najbližšie ako sa k dovolenke tento rok dostaneme. A viete čo? S týmto receptom nám to ani nevadí!
Na cca 4 porcie budeme potrebovať:
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- ½ hrnčeku strúhaného parmezánu
- 2 vajíčka
- bazalka, oregano, sušený cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať
- 2 hrnčeky špenátových listov
- 400g krájaných paradajok v konzerve (bez pridaného cukru)
- 1 mozzarela
- maslo
Postup:
- V miske si zmiešame surové mäso s parmezánom, vajíčkami a koreninami. Vyformujeme guľky.
- Na panvici roztopíme maslo a na slabšom plameni opekáme guľky do zlatova.
- Pridáme paradajky z konzervy a dusíme cca 10 minút. Pridáme špenátové listy, petržlenovú vňaťku a nakrájanú mozzarelu.
- Keď sa mozzarela roztopí, môžeme podávať.
