Mäsové guľky na taliansky spôsob

Hlavné jedlá, Recepty

Zapadajúce toskánske slnko, pohárik vínka, jemný vánok a k tomu vôňa čerstvej bazalky a parmezánu…Mňam!

Toskánske slnko k vám síce nedoručíme, ale kulinársky zážitok je s týmito guľkami zaručený. A vínko si k ním tiež môžte naliať.


Hovädzie mäsko je doplnené výrazným parmezánom a prevoňané bazalkou, na vrchu čerstvý špenát, topiaca sa mozzarella a šťavnaté paradajky. Podávajte s karfiolovým pyré, čerstvými bagetkami, alebo si mäsové guľky vychutnajte len tak.


Bazalka, paradajky, mozarella, parmezán…Už viac talianskej kultúry sa do tohto receptu snáď ani nezmestí. Sme s ním spokojní, keďže toto je najbližšie ako sa k dovolenke tento rok dostaneme. A viete čo? S týmto receptom nám to ani nevadí!


Na cca 4 porcie budeme potrebovať:

  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • ½ hrnčeku strúhaného parmezánu
  • 2 vajíčka
  • bazalka, oregano, sušený cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať
  • 2 hrnčeky špenátových listov
  • 400g krájaných paradajok v konzerve (bez pridaného cukru)
  • 1 mozzarela
  • maslo

Postup:

  1. V miske si zmiešame surové mäso s parmezánom, vajíčkami a koreninami. Vyformujeme guľky.
  2. Na panvici roztopíme maslo a na slabšom plameni opekáme guľky do zlatova.
  3. Pridáme paradajky z konzervy a dusíme cca 10 minút. Pridáme špenátové listy, petržlenovú vňaťku a nakrájanú mozzarelu.
  4. Keď sa mozzarela roztopí, môžeme podávať.
Mäsové guľky
Takmer dokonalý taliansky zážitok

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.