Kokosový mugcake bez cukru s kúskami čokolády

Dezerty, Recepty

Tento šťavnatý mugcake bez cukru s kokosom a čokoládou pripravíte v priebehu troch minút a to všetko v jednom hrnčeku.

Poznáte to…upečiete celý plech koláču a potom ho neviete prestať jesť. Tento koláčik ponúka jednoduché riešenie – je to jedna porcia! Má to hneď viacero výhod – stačí vám len jeden hrnček a nemusíte umývať kopu riadu a tiež, že jeho upečenie trvá tri minúty. Za mňa ideál.

Spája sa v ňom chuť jemného kokosu a horkej čokolády a vďaka smotane je úžasne šťavnatý. Polevu ani nepotrebuje, ale čo si budeme hovoriť…viac čokolády = viac šťastia. Takže čokoládová ganáž pripravená z jedného štvorčeku vysokopercentnej čokolády a asi 20ml šľahačkovej smotany je to pravé orechové.

Posypte mugcake bez cukru kokosovými lupienkami a máte pocit, že máte na tanieri Boutny tyčinku. Bez cukru a naturálne aj bez lepku.

Jediné riziko je, že si ho urobíte znova:)


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 1 PL kokosovej múky
  • 1 ČL strúhaného kokosu
  • ⅓ ČL prášku do pečiva
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
  • 2 PL šľahačkovej smotany
  • 1 ½ PL kokosového oleja
  • 1 vajíčko
  • 1 štvorček vysokopercentnej čokolády (99%)

Postup:

  1. V hrnčeku si zmiešame všetky suché ingrediencie a nadrobno nakrájanú horkú čokoládu.
  2. Pridáme vajíčko, olej, smotanu a dôkladne premiešame.
  3. Dáme do mikrovlnky približne na 2 minúty (podľa výkonu mikrovlnky). Priebežne kontrolujeme a vyberieme, ak je cesto v hrnčeku na dotyk koláčovej konzistencie (pružné, ale vláčne). Netreba ohrievať dlhšie, lebo sa vysuší.
  4. Vyklopíme z hrnčeku (malo by to ísť ľahko) a podávame napríklad s čokoládovou ganážou a kokosovými lupienkami, šľahačkou alebo s orieškovým maslom.
mugcake bez cukru
Už len zjesť…

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.